Tovább a tartalomra

Szalai Bálint kapta az idei Soma-díjat

by - 2015-01-12

Szalai Bálint, az Index újságírója kapta a legjobb oknyomozó újságírónak járó elismerést, a Göbölyös József emlékére alapított Soma-díjat. A magyar állampolgárság-szerzés ukrajnai visszaéléseire rávilágító díjazott cikkei:

Ukrán maffia osztja tízezrével a magyar állampolgárságot

Ma is jönnek a hamisított magyarok

Lőke András, a Soma Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte, hogy bár a pályázatok száma alacsonyabb volt, mint a korábbi években, nagyon magas minőségű írások érkeztek. A 12 pályázatból 6-ot díjra érdemesnek találtak. A zsűri kiemelte Dezső András munkáját is. Az újságíró,  Kovács Béla jobbikos EP-képviselő ügynökmúltját feltáró cikkével nem pályázhatott a díjra, mert már elmúlt 37 éves. A Soma Alapítvány most bejelentette, hogy eltörlik a 37 éves korhatárt, jövőre már kortól függetlenül mindenki pályázhat.

A  Soma-díjat Gőbölyös József (Soma) oknyomozó újságíró halála után alapították 2001-ben, és minden évben január 11-én, Soma születésnapján adják át a legjobb magyar tényfeltáró cikk szerzőjének. Az egymillió forint pénzjutalommal járó díjat három tagú zsűri konszenzuos véleménye alapján ítélik oda.

Hírdetés

From → Uncategorized

One Comment
 1. Kedves Balázs!

  A CCO Magazinban idéztük a Soma díjátadásról szóló írásodat. http://www.cco.hu/szakmai-hirek/media/698-szalai-balint-kapta-az-idei-soma-dijat Sajnos nem tudtuk a forrást belinkelni, mert a Főszerkesztők Fóruma linkje nem működik. Azt gondolom, hogy jó lenne, ha linkelhetnénk a forrást. Kérlek szépen segíts, hogy milyen linket rendeljünk a cikkhez.

  Segítségedet előre is köszönöm.

  Üdv.

  Barát Tamás

  *————————————————————* Thomas Barat tbarat@fibraco.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: